Matvarubutiker

matkorgMatvarubutiker har, tillsammans med bensinbolagen, några av de mest populära kundklubbarna och medlemsprogrammen i Sverige. Med tanke på att man spenderar mycket pengar på mat som privatperson samt gärna återkommer till samma butikskedja så lönar det sig att vara med i deras lojalitetsprogram. Matvarubutikernas bonusprogram är också alltid gratis att vara med i.

Utöver att få bonus på inköp får man också speciella rabatter och erbjudanden om man är medlem i deras bonusprogram. I vissa fall kan man koppla sitt vanliga betalkort till medlemsprogrammet vilket gör att man inte behöver ha med sitt bonuskort för att få bonusen registrerad. Detta gör att man lätt kan vara med i flera olika medlemsprogram utan någon ansträngning.

Tips! I vissa medlemsprogram, tex Hemköp och Willys, kan du koppla ditt vanliga betalkort till medlemsprogrammet. Anslut dig alltid till dessa medlemsprogram även om du bara handlar här ibland då du i framtiden alltid får bonus eller tillgång till rabatter, även om du kanske till och med glömt bort att du är medlem!

Skillnaden mellan matbutikernas bonusprogram

Det finns självklart mindre skillnader i detaljer mellan matbutikernas bonusprogram, till exempel hur och när bonusen fås tillbaka men den viktigaste skillnaden är i hur stor återbäring man får. Matbutikerna väljer ofta att beskriva vilken maximal bonus de ger (ofta med en halvtydlig hänvisning till när man får denna maximala bonus.) men det är förstås inte det bästa sättet att jämföra.

Hemköp och ICA har ett bonusprogram där man får tillbaka en viss procent på alla varor man köper. Denna bonus utbetalas sedan som en bonuscheck man kan använda på alla varor i butiken efter eget behag. ICA har en fast återbäring på 1% medan Hemköp har en bonustrappa som går från 0.5% till maximalt 2%.

Coop (MedMera) har ett bonusprogram där man får 1% bonus för köp i grunden. För att få mer bonuspoäng kan man antingen handla för 21.000 kr under ett halvår eller använda deras betalkort – vilket leder till en tredubbling av bonusen. Bonusen kan man sedan växla in mot bonuscheckar.

Köp av mat hos respektive butik UTAN matbutikens betalkort

Köp per månad
CoopICAHemköp
Under 1000 kr1%1%0.5%
1.000 - 2.000 kr1%1%1 %
Över 3.000 kr
1%1%2 %
Över 3.500 kr2%1%2%

Köp av mat hos respektive butik MED matbutikens betalkort

Köp per månad
CoopICAHemköp
Under 1000 kr2%1%0.5%
1.000 - 2.000 kr2%1%1 %
Över 3.000 kr
2%1%2 %
Över 3.500 kr3 %1%2%

Jämförelse av matbutikernas olika betalkort

Matbutik och kortKorttypBonus i butikenBonus i andra butikerÅrsavgift
ICA MasterCardMasterCard kreditkort1%0.5%327 kr
Hemköp VisaVisa0.5 - 2%0.5%130 kr
Coop MedMera KontoButikskort2 - 3%Kan endast användas på Coop0 kr
Coop MedMera Betala efterMasterCard kreditkort2 - 3%0.5%95 kr
Coop MedMera MerMasterCard kreditkort2 - 3%0.5%249 kr

Utöver de ovanstående matbutikerna som har bonusprogram så finns också Willys som har en kundklubb som heter Willys+. Det är dock inte ett bonusprogram då man inte får några pengar tillbaka i form av bonuscheckar eller liknande utan endast får tillgång till erbjudanden och rabatter.

Svenska matvarubutiker som inte har någon form av kundklubb eller medlemsprogram är Lidl, Netto, Tempo, City Gross med flera.

 

8 Responses to Matvarubutiker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *