Bonusguiden

Det är inte alltid helt lätt att förstå hur bonusprogrammen är uppbyggda och hur man ska göra för att få så mycket bonuspoäng som möjligt. Jag har personligen varit intresserad av bonuspoäng i flera år men har fortfarande svårighet emellanåt att förstå hur saker och ting hänger ihop. Att hitta kreditkort med bästa bonus är inte alltid helt lätt och för att underlätta för dig har jag därför skapat denna Bonusguide som går igenom allt du behöver veta och mer för att förstå och hitta bra kreditkort med bonus.

I fem delar går jag igenom, från början, hur du ska göra och tänka för att få så stor nytta av företagens bonusprogram som möjligt:

Jag blir jätteglad om du kommer med kommentarer och feedback under respektive del (eller här) om det är något som är svårt att förstå, rent felaktigt eller om du har egna tips som bör vara med i guiden.

Lycka till!

8 Responses to Bonusguiden

 1. Asap says:

  Tycker Bonusguiden har varit till stor hjälp och är väldigt välskrivet och lätt att förstå. Keep up the good work!

 2. Alexandra says:

  Jag har alltid känt att bonuspoäng bara funkar för de som spenderar mycket pengar. Är det värt att lägga tid på bonuskort och kundklubbar när man försöker (t.ex) resa så billigt som möjligt?

  • Bonuspoäng.se says:

   Det skadar, och kostar, inte att vara med ändå men man kanske inte behöver lägga så mycket tid på det utan helt enkelt bara se till att man är med i bonusprogrammen och registrera sina poäng där när man handlar. Man vet aldrig, lite senare framöver kan man komma att börja resa mer (tex med jobbet) och då kommer man sakna de poängen man inte brydde sig om att registrera. Jag har själv varit i den situationen.

 3. Sara says:

  Att använda ett kort som ger bonuspoäng på alla inköp man gör kan ge pengar det också. Det kan vara värt att leta efter ett bonusprogram som fungerar på det sättet, och som kanske ger 2-3% avkastning.

  Eftersom man inte behöver lägga någon extra tid, och inte behöver funder – utan använder sitt vanliga kort, kan ett par hundralappar i månaden ändå vara ”gratis” pengar.

 4. Thomas says:

  Hej,
  Hittar inget om cashbacksiter, dessa siter ger ofta mer bonus än de 1% man får på kreditkort, beroende på vilken spend man har förstås, kanske något att ta med?

  • Bonuspoäng.se says:

   Tack för din feedback, Thomas. Jag har övervägt det och kommer eventuellt skriva mer om det framöver. Cashbacksiter ger ju inte direkt bonuspoäng utan just kontanter tillbaka så det är ju lite fel – men det är ju en gråzon och jag har med andra bonusprogram som i praktiken bara ger kontanter tillbaka utan något annat syfte med bonuspoängen. Jag ska tänka över det ett steg till igen.

 5. Erling Larsen says:

  Hej – Vi er en lille familie fra Danmark, som flere gange om året tager til Sverige – bl.a. for at handle.
  Kan man som dansker få udstedt et bonuskort?
  Vi handler mange gange i ICA, og der kan man jo tjene mange penge på bonus og / eller rabatter.

 6. erik melander says:

  Hej Eftersom jag har en hel del poäng Kan man få ut lite kontanter? För jag skulle behöva 200 till något annat just nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *