Del 5: Praktiska tips för att verkligen registrera bonuspoängen

Vi avslutar denna Bonusguide med att tipsa om lite olika sätt som gör att du verkligen ser till att registrera bonuspoängen i de bonusprogram du är med i. Ett problem med att samla bonuspoäng är att man, i stunden, inte orkar plocka fram bonuskortet eller helt enkelt glömmer att använda sig av det. Detta kan göra att många bonuspoäng går till spillo.

Använd appar

Har du följt instruktionerna från denna guide så är det möjligt att du har en hel del nya kort i plånboken, både kreditkort och medlemskort. Det kan snabbt bli rätt mycket och man lämnar dem då i en låda och glömmer att använda dem Det är dock rätt sällan man verkligen måste visa upp det bonuskort man fått hemskickat från bonusprogrammet. För flygbolagens bonusprogram räcker det oftast med att man anger sitt medlemsnummer. I många fall kan man göra det redan när man bokar resan.

Oavsett vilket så är det då viktigt att man har lätt tillgång till sina medlemsnummer så att man kan ange dem när man bokar eller står vid check-in-disken. Ett av de bästa sättet är då att använda appen AwardWallet. Det är en app som håller koll på alla (internationella) bonusprogram, inklusive poängsaldo och medlemsnummer. Med denna app i telefonen har du alltid tillgång till alla större bonusprogram.

Nackdelen med AwardWallet är att den inte inkluderar mindre svenska bonusprogram som till exempel SJ Prio, bensinbolagens och matvarubutikernas bonusprogram. Dessa har dock oftast en egen app och man kan till exempel både registrera och betala genom att visa sitt SJ Prio kort ifrån SJ:s app på tåget.

Tips!: Ladda ned AwardWallet och andra appar från dina bonusprogram, framförallt för att hålla koll på dina medlemsnummer.

Spara boardingpass och efterregistrera

Ibland är det lätt att bli osäker på om man fått sina bonuspoäng registrerade för en resa. Det är då en god ide att spara boardingpassen tills att man sett att man fått dem registrerade (till exempel via AwardWallet eller via bonusprogrammets webbsida). På boardingpasset står den information du behöver för att kunna efterregistrera bonuspoängen på bonusprogrammets webbsida. Det kan tyckas lite omständigt att efterregistrera poäng men går på 5 minuter om du har sparat boardingpasset.

Koppla bonusprogrammet till ditt kreditkort

I vissa fall kan man koppla sitt bonusprogram till ett kreditkort eller kontokort. Detta gör att om du använder kortet när du köper tex matvaror hos Hemköp så registreras poängen automatiskt, utan att du behöver visa något bonuskort.

Dessa tips avslutar denna Bonusguide. Jag hoppas att du haft god nytta av tipsen häri. Om du har feedback på guiden eller vill komma med egna tips så tveka inte att skriva en kommentar eller mejla mig på info@bonuspoang.se alternativt @bonuspoang på Twitter.

Lycka till!

 

One Response to Del 5: Praktiska tips för att verkligen registrera bonuspoängen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *