Altitude (Air Canada)

Air Canada är Kanadas största flygbolag, tillika det tionde största flygbolaget i världen sett till antalet passagerare. Bolaget, som grundades redan år 1937, har sitt huvudkontor i Montreal och har 28 000 anställda. Air Canada erbjuder flygresor till över 200 destinationer världen över på sex kontinenter. Förutom en rad städer i Kanada och över 50 städer i USA flyger Air Canada även till en rad städer i Europa, Asien, Australien och övriga Nordamerika, som till exempel Köpenhamn, Paris, Tokyo, Beijing, Sydney, Auckland och Mexico City.

Air Canada ingår också tillsammans med totalt 26 andra bolag, bland andra SAS, United Airlines och Brussels Airlines, i nätverket Star Alliance. Air Canada har förstås också ett eget bonus- och lojalitetsprogram i form av Altitude.

Tjäna miles med Altitude

Som medlem av Altitude tjänar man miles på flygresor med antingen Air Canada eller med något av de andra bolagen inom Star Alliance. Dessutom finns möjlighet att tjäna miles på bland annat bilhyror, hotellnätter, reseförsäkringar samt när man shoppar i Air Canadas tax-free-butik.

Använda miles med Altitude

De miles man tjänar med Altitude går sedan att använda för nya resor med Air Canada eller med något av de andra bolagen inom Star Alliance. Utöver det är det även möjligt att använda miles för att betala bilhyror och hotellnätter samt till förmåner ombord och på flygplatsen med mera.

Bonusnivåer

  • Prestige 25K – 25 000 miles. 25 % extra miles, prioriterad vid val av plats, prioriterad check-in, prioriterad boarding, prioriterad standby, 23 kg extra bagage samt tillträde till lounge på flygplatsen i Montreal vid resor till Toronto.
  • Elite 35K – 35 000 miles. 35 % extra miles, prioriterad genom säkerhetskontroll, prioriterad boarding, 32 kg extra bagage samt tillträde till lounge på inrikesflyg.
  • Elite 50 K – 50 000 miles. 50 % extra miles, prioriterat bagage samt tillträde till lounge på Star Alliance-flyg.
  • Elite 75 K – 75 000 miles. 75 % extra miles samt garanterad reservation i ekonomiklass.
  • Super Elite 100 K – 100 000 miles. 100 % extra miles samt tillgång till Air Canada Concierge Services.

Lounger

Som resande i business class eller som innehavare av Altitude Super Elite eller Elite har man tillträde till Air Canadas Maple Leaf Lounges där man har tillgång till Wi-Fi, dusch, business center samt ett brett utbud av mat och dryck.

Gå till bonusprogrammets hemsida

Partnerföretag

Flyg

Namn Tjäna Spendera Rabatt
Air Canada / Aeroplan
Air New Zealand
Brussels Airlines
Eva Air
Singapore Airlines
Turkish Airlines
Copa Airlines
LOT Polish Airlines
South African Airways
United Airlines
Air Canada / Aeroplan
Lufthansa
Swiss International
Air China
SAS
Tap Air Portugal
Ethiopian Airways

Övriga partnerföretag

Namn Tjäna Spendera Rabatt
Aegan
Adria
ANA
Asiana Airlines
Croatia Airlines
Austrian Airlines
EgyptAir
Air India
Avianca
Shenzhen Airlines
Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *