MedMera (Coop)

coop medmera

Coop har ett välutvecklat bonusprogram som kallas MedMera. I grundutformningen tjänar man poäng genom att handla på Coop eller deras partnerföretag. Har man MedMera kreditkort får man därtill bonuspoäng på alla köp man gör med kortet oavsett var man handlar. En intressant del är att om man skaffar 21.000 poäng (motsvarande 21.000 kr) på ett halvår så dubbleras poängen!

med mera kortCoops partnerföretag där man kan tjäna bonuspoäng inom MedMera är Fritidsresor, God El, Swebus, Brothers, Polarn o Pyret, Nordic Choice Hotels och SAS. Samarbetet med SAS gör att du också kan växla Eurobonus-poäng till MedMera-poäng om du vill.

Bonuspoängen du samlar kan du sedan använda i deras Poängshop där du kan handla specifika varor eller bonuscheckar. Rent praktiskt går det till så att du först tjänar bonuspoäng och sedan går in på Poängshoppen och väljer en vara, tex en kartong med glass för 4.200 poäng. När du sedan köper denna vara vid nästa tillfälle dras varan som poäng och inte som pengar.

Detta poängsystem gör att du kan få bonus som är mellan 1-3% bonus på de pengar du spenderat inom MedMera-programmet. Du kan alltså också välja att spendera bonusen i form av värdecheckar på Coop (motsvarande 1% återbäring) samt en rad andra olika butiker.

För att få mer än 1% återbäring kan man antingen handlar för 21.000 kr per halvår (och dubblera poängen), använda deras betalkort eller endast använda bonusen på specifika, utvalda varor och att de måste aktiveras i förväg.

Coop har olika typer av kreditkort och kontokort där man får fördelar i form av dubbla poäng och poäng när man handlar utanför Coop.

Gå till bonusprogrammets hemsida

Partnerföretag

Namn Tjäna Spendera Rabatt

Hotell

Namn Tjäna Spendera Rabatt
Nordic Choice Hotels

Övriga partnerföretag

Namn Tjäna Spendera Rabatt
Fritidsresor
Swebus
Coop Hotel Premium
Tallink Silja Line
Bookmark the permalink.

5 Responses to MedMera (Coop)

 1. Anna-Lena says:

  Har hört att man kan få ränta på pengar man sätter in på dessa kort. Är det någon som vet när räntan börjar komma in? Man spenderar ju pengarna man sätter in på kortet på en gång. /Anna-Lena

  • Bonuspoäng.se says:

   Anna-Lena, räntan bör baseras på varje dag pengarna finns inne så även om du spenderar pengarna så får du ränta på pengarna, om än mycket lite i slutändan.

 2. Blomman says:

  Coop har en jämförelse mellan sig, ICA och Hemköp på sin sida som är ganska bra. Kolla https://www.coop.se/MedMera-kortet/Coop-MedMera—Vi-ger-mer-tillbaka/.

 3. Dorthe Johansson says:

  Jag fattar ingenting…om hur man använder bonus…hur man räknar ut hur mycket pengar poäng genererar..
  Kan ni förklara det enkelt?

  • Bonuspoäng.se says:

   Det är inte helt lätt att konvertera poäng till reda pengar. Man kan dock börja med att räkna på hur mycket poäng man får för det man spenderar, tex om du har 2% återbäring så får du 2p per krona du spenderar. Om en karton glass kostar 4200 p så motsvarar det alltså 4200 kr spenderade på varor. Om glasspaket vanligtvis kostar 21 kr så kan man se det som att du fått 21 kr tillbaka på de 4200 kr du använt hos Coop, motsvarande 21/4200 = 0.5%.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *