Appen som hjälper dig att hålla koll på bonuspoängen

Award Wallet är en (gratis) app som finns både till Android och iOS och som är den app, jag hittat, som bäst hjälper mig att hålla koll på bonuspoäng och bonusprogram. Idag ska jag beskriva hur Award Wallet fungerar och varför du bör överväga att använda den.

För mig löser Award Wallet det enklaste, men också det viktigaste, problemet av dem alla: att hålla koll på mina medlemsnummer i de olika bonusprogrammen jag är med i. Detta är mitt viktigaste problem för det gör att jag alltid har tillgång till dem när jag står vid en check in-disk, bokar en flight på nätet och liknande. Det är flera gånger som jag missat att registrera bonuspoäng för att jag, just där och då, inte hade denna information – och sedan inte orkat efterregistrera poängen.

Jag hade förut samtliga medlemsnummer i ett dokument på telefonen och det fungerade, i alla ära, rätt ok men ju fler de blev desto mer blev det att hålla koll. Award Wallet löser det problemet och ett flertal andra problem också, exempelvis att hålla koll på saldot på respektive bonusprogram och ge en översikt över bokade resor.

award wallet overview

Översiktsvyn över ens bonusprogram.

När man startar Award Wallet måste man registrera ett konto, vilket känns rätt vettigt med tanke på all den information som Award Wallet håller reda på. När man loggat in på appen kan man sedan börja lägga till sina bonusprogram. I samband med att man loggar in på respektive bonusprogram får man också ange inloggning och lösenord till respektive program.

adding a bonus program to award walleet

Genom att ange sitt medlemsnummer, efternamn och lösenord till ett bonusprogram loggar Award Wallet in och hämtar all nödvändig information åt dig.

När man kopplar upp sig mot sina bonusprogram loggar appen in på dessa konton och hämtar all nödvändig information, och då framförallt poängsaldo. Utöver det kan man också se när giltighetstiden för ens poäng är. Har man den betalda appen kan man se ytterligare information som till exempel hur stor del av ens poäng som är baspoäng etc.

Fördelarna med Award Wallet är:

  • Du har alltid dina medlemsnummer med dig
  • Du ser poängsaldot på samtliga program på ett överskådligt sätt och kan se när nya poäng trillar in
  • Det är superlätt att lägga till och synka med nya bonusprogram

En rätt stor nackdel är att Award Wallet inte kan kopplas till populära svenska bonusprogram som till exempel SJ Prio. Nu har jag förstås SJ Prio-appen på telefonen ändå men det hade varit smidigt att kunna lägga till bonusprogram, även om de inte synkades med programmet i sig.

Läs mer om Award Wallet här eller testa att ladda ner den.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *