Tips när du ska hyra bil

Hyrbilar är ju en av hörnstenarna för att skaffa bonuspoäng till sitt favoritbonusprogram. Bonuspoäng.se tar idag därför in ett gästblogginlägg från Hyrbil24.se som vet vad man ska tänka på när man hyr bil. Hoppas ni kan lära er något bra!

hyrbil på en strandHyra bil på sin semester blir mer och mer populärt eftersom det är fler som vill upptäcka mer på sina resor, inte bara spendera tid på en och samma semesterort. Med en hyrbil har du chans att uppleva landet på ett bättre sätt med möjlighet att ta sig enkelt till nya platser, i din egen takt. Nedan går vi igenom ett de viktigaste hyrbilstipsen, för fler specifika tips kan du på Hyrbil24.se läsa fler tips för biluthyrning.

Boka alltid innan resa

För vissa är det en självklarhet att allt ska vara bokat och klart innan avresa, men inte för alla. Ibland kan det vara skönt med flexibilitet och boka allt på plats. När det gäller hyrbil är det något som mer eller mindre alltid blir dyrare. Det är inte enbart att man riskerar högre hyrbilspriser och att hyrbilarna kan vara slutsålda, det är ofta även sämre hyresvillkor som standard. Den vanligaste skillnaden är att priserna på plats inte inkluderar försäkring (bland annat i USA och Kanada) och man blir då tvingad att köpa till dyra försäkringar. Försök därför alltid att boka en hyrbil, i god tid innan resan.

Hyr bil på flygplatsen

Det bästa är alltid för den som anländer med flyg är att hämta ut sin (redan bokade) hyrbil på flygplatsen direkt efter ankomst. På flygplatserna är vanligtvis utbudet störst till de lägsta priserna. För den som flyger ofta bör man även samla bonuspoäng på flygresor, vilket ibland kan kombineras med hyrbilar.

Köp inga uppgraderingar eller tilläggsförsäkringar

Via en sökmotor för hyrbilar är priserna pressade och bolagens marginaler små. De försöker istället tjäna sina pengar på dyra uppgraderingar och tilläggsförsäkringar när du hämtar ut bilen. Var därför noga med att du har din självrisk täckt och tackar nej till allt som de erbjuder. Vid möjlighet är det är bra att försöka förhandsboka GPS och andra tillval, men vissa av dessa tillvalen måste köpas på plats, vid upphämtning.

Kreditkort och självriskeliminering

I vissa länder är hyrbilarnas självrisk vid skada hög (tex Spanien och Italien) och då är det bra att ha självriskeliminering via sitt kreditkort eller en tilläggsförsäkring. Det billigaste alternativet är att skaffa ett kreditkort som erbjuder detta, ett stort antal kreditkort har självriskeliminering på mellan 10 000 och 15 000 kronor. Om du inte har något kreditkort är det ett bra tillfälle att skaffa ett innan bokning eftersom de flesta uthyrningsbolagen även kräver ett vid upphämtning av bilen. Vill du ha ett kreditkort med bonuspoäng och självriskeliminering, rekommenderar vi British Airways Visa.

Envägshyra

Envägshyra vid biluthyrning är ett utmärkt sätt att få se mer och uppleva mer, man hyr bil i en stad och lämna tillbaka den i en annan. Oftast tillkommer det en extra avgift för det, men det är ett bra alternativ för dig som inte vill köra samma väg tillbaka endast för att lämna tillbaka hyrbilen och då värt denna extra kostnad. I USA är detta mycket populärt och ofta gratis mellan populära städer, tex mellan San Francisco och Los Angeles. Envägshyra på en resa kombineras bäst med en flygbokning som är till en stad och hem från en annan. Detta går nuförtiden att söka hos de flesta flygbolagen och sökmotorerna (Multi-city).

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *