Shell

shell

Shell har inget vanligt medlemsprogram men de har två olika typer av kort: Shell kontokort och Shell kreditkort. Det finns alltså inget medlemsprogram som inte är kopplat till betalkort.

Shell kontokort

Shells kontokort kan bara användas på Shell:s bensinstationer (samt Shell / 7-eleven-butiker) och ger där rabatt på bensin (för närvarande 15 öre per liter). Kortet har ingen årsavgift och man kan ansöka om Shell kontokort här.

Shell kreditkort

Shells kreditkort är ett MasterCard-kort som ger större fördelar än kontokortet. Man får även här rabatt på bensin (15 öre per liter) men därtill även 1% kontant tillbaka på alla inköp man gör med kortet, oavsett var man handlar. Du kan ansöka om Shell kreditkort här.

Kreditkort

Namn
Shell MasterCard
Gå till bonusprogrammets hemsida
Bookmark the permalink.

2 Responses to Shell

 1. Peter says:

  Shellstationerna i Sverige ägs nu av finska St1 som har ett stort nätverk av automatstationer i Sverige. Namnet Shell används på licens, och det är inte omöjligt att de stationerna inom kort också kommer att heta St1.

  Genom ägandet fungerar Shellkort på St1 och tvärtom.

  Shells Mastercard är i mångt och mycket lika det som erbjuds av Statoil, numera Circle K. Dock gäller 1% återbäring på alla köp som görs direkt, och kräver inte inköp av 1000 liter drivmedel som Mastercard hos Circle K.

  Ett erbjudande som Shell är ensamma om är 1,5% ränta på upp till 15 000 kr på kortet. Det låter bättre än vad det är, ett par hundralappar om året vid högsta summan är kanske inte det som ska avgöra kortvalet.

  • Bonuspoäng.se says:

   Bra synpunkter där. Det är rätt svårt att jämföra bensinkorten helt rättvist mot varandra och en ränta på 1.5% är riktigt bra i nuvarande ränteläge, där har Shell en bra fördel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *