Alfursan (Saudi Arabian Airlines)

Saudia, eller Saudi Arabian Airlines som är bolagets fullständiga namn, är Saudiarabiens nationella flygbolag. Bolaget grundades år 1945 och har sitt huvudkontor i Jeddah. Saudia flyger till närmare 130 destinationer världen över i Asien, Europa, Afrika och Nordamerika. Förutom en rad städer i Mellanöstern flyger bolaget även till ett antal stora städer runt om i världen som London, Paris, Casablanca, Delhi, Singapore, Toronto, New York och Los Angeles.

Saudia ingår också tillsammans med totalt 19 andra flygbolag, däribland Middle East Airlines, KLM och Alitalia i nätverket SkyTeam. För den flitige resenären har även Saudia ett eget bonus- och lojalitetsprogram i form av Alfursan.

Tjäna miles med Alfursan

Varje gång man reser med antingen Saudia eller med något av de andra bolagen inom nätverket SkyTeam finns möjlighet att tjäna miles. Exakt hur många miles beror givetvis på resans längd, men även på i vilken bokningsklass man reser. Förutom på resor finns även möjlighet att tjäna miles på till exempel olika typer av finansiella tjänster, hotellnätter, bilhyror, teletjänster samt shopping.

Använda miles med Alfursan

Miles man tjänat med Alfursan kan sedan användas till nya resor med antingen eller med något av de andra bolagen inom SkyTeam. Miles kan även användas för uppgradering av bokningsklass på flyg med Saudia.

Bonusnivåer

  • Blue – Grundnivå. Hög prioritering på väntelista och standby på flyg med Saudia.
  • Silver Elite – 25 000 Status Miles eller 20 internationella flygningar under ett kalenderår. 25 % extra miles, prioriterad check-in, prioriterad standby, extra bagage, prioriterat bagage på flyg med Saudia samt tillgång till Saudias lounger tillsammans med tre familjemedlemmar.
  • Gold Elite Plus – 50 000 Status Miles eller 40 internationella flygningar under ett kalenderår. 50 % extra miles, garanterad plats på utsålda flyg med Saudia eller med något av de andra bolagen inom SkyTeam, tillgång till Saudias lounger tillsammans med tre familjemedlemmar och en gäst samt tillgång till SkyTeams lounger tillsammans med en gäst.

Lounger

Alfursan Lounges hittar man på de allra största flygplatserna i Saudiarabien där man i en avslappnad miljö har tillgång till relax-område, dusch, business-center samt möjlighet att njuta av mat och dryck.

Gå till bonusprogrammets hemsida

Partnerföretag

Flyg

Namn Tjäna Spendera Rabatt
Aeroflot
AeroMexico
Air Europa
Air France
Alitalia
China Airlines
China Eastern Airlines
Kenya Airways
Korean Air
KLM
MEA
Tarom
Vietnam Airlines
Aerolineas Argentinas
Xiamen Air
Garuda Indonesia

Bonusguiden

Namn Tjäna Spendera Rabatt
Czech Airlines

Hotell

Namn Tjäna Spendera Rabatt
InterContinental
Shangri-La Hotels & Resorts
Hilton
Starwood Hotels
Wyndham Hotel Group
Marriott Hotels
Millennium Hotels and Resorts
Carlson Rezidor

Hyrbil

Namn Tjäna Spendera Rabatt
Sixt
Hertz
Avis
Budget

Övriga partnerföretag

Namn Tjäna Spendera Rabatt
China Southern Airlines
Delta
NCB - The National Commerical Bank Saudi Arabia
Samba
Al Rajhi
SAIB
SHB
Atlantis - The Palm, Dubai
Rotona
Mövenpick Hotels and Resorts
Golden Tulip Hotels, Suites & Resorts
One&Only
Mazagan
FRHI Hotels & Resorts
Jumeirah Hotels & Resorts
HMH Hotels
Alwefaq
Rocketmiles
PointsHound
Kaligo.com
Thai Airways
Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *