Nordic Choice Club / Choice Privileges

noridc choice hotels logos

Nordic Choice Club är det gemensamma bonusprogrammet för Quality Hotels, Choice Hotels och Clarion i Norden. Du får bonuspoäng när du sover på hotellet och äter i restaurangen, och får också värdecheckar direkt i handen för varje natt du spenderar på hotellet.

Nordic Choice Club och Choice Privileges

Nordic Choice Hotels är en franchise till det globala företaget Choice Hotels. De har båda separata bonusprogram och det som främst används i Sverige är alltså Nordic Choice Club. För det internationella Choice Hotels heter bonusprogrammet Choice Privileges. Hotellkedjorna har ett samarbete som gör att det går att tillgodogöra sig poäng till Nordic Choice Club när man bor på Choice-hotell utanför Norden (trots att det egentligen inte är samma hotellkedja). Motsatsen gäller även för Choice Privileges, det går att tillgodogöra sig poängen för detta program för hotellvistelser på Choice-hotell i Norden också.

 

Tjäna bonuspoäng

Nordic Choice Club är ett generöst bonusprogram som gäller på alla Clarion, Quality och Quality resort-hotell i Norden. Därtill får du också bonuspoäng när du bor på Sokos Hotels i Finland, Tallinn och St Petersburg. Du tjänar en bonuspoäng per spenderad krona vid övernattningar på hotellen och detsamma gäller för pengar du spenderar i restaurangen. Utöver det får man också bonuspoäng vid övernattningar i samband med konferens och turer.

Om du bor på Choice-hotell utanför Norden så kan du också tjäna bonuspoäng inom Nordic Choice Club för dessa. Du får då skicka in kvittot från hotellvistelsen till kundtjänst. Anledningen är, som beskrivet ovan, att Nordic Choice Hotels är en franchicse till Choice Hotels och inte ett ”vanligt” dotterföretag.

Du får också bonuspoäng när du nyttjar hyrbilsföretagen Hertz och Avis i form av 500 till 1.000 bonuspoäng per bilhyra. Utöver det får du också 10% rabatt på hyrbilskostnaden.

 

Spendera bonuspoäng

Du kan använda dina bonuspoäng när du nått gränsen 10 000 poäng. Då kan du använda poängen till att få en gratis natt på hotell inom Norden (en hotellnatt kostar cirka 10.000 till 30.000 poäng). Du kan också använda poängen till att ge bort ett presentkort på motsvarande hotellnatt. För vissa utvalda hotell i Europa går det också att utnyttja poängen.

Du kan också utnyttja bonuspoängen till att hyra bil hos Avis, spendera dem i Choice-hotellens restauranger eller att donera dem till välgörenhet.

 

Medlemsnivåer och förmåner

Programmet finns i fyra nivåer: blått, silver, guld och platinum. För samtliga kort i programmet är populära förmåner: gratis trådlöst internet när du bor på hotellet samt en restaurangkupong för varje natt du spenderar på hotellet.

När man är med i Nordic Choice Club så får man också specialerbjudanden från partnerföretag. Du kan till exempel få erbjudanden om att spendera bonuspoängen hos Fritidsresor eller omvandla Coop-poäng till Nordic Choice Club-poäng.

Antalet nätter i tabellen nedan är det antal nätter man måste bo på någon av hotellen för att nå upp till motsvarande nivå. Läs mer om de individuella förmånerna på Nordic Choice Clubs hemsida.

Kort Antal nätter Restaurangkupong Förmåner
Blått 0 35 kr
Silver 10 75 kr 2 individuella
Guld 35 125 kr 3 individuella
Platinum 60 Alla standard och individuella samt platinumförmåner

För platinumnivån ingår fördelar som gratis skjorttvätt, garanterat sen utcheckning, gratis träningserbjudande och garanterat rum om du bokar senast 24 h före ankomst.

Bonuspoängen du tjänar på Choice club kan du använda enligt exempel nedan:

  • 10 000 poäng – gratis övernattning för två pers alt. restaurangbesök för 300 kr
  • 30 000 poäng – gratis övernattning inkl middag
  • 40 000 poäng – gratis övernattning under veckoslut på ett av hotellen i Europa

 

Bli medlem

Att bli medlem är gratis och du kan göra det på länkarna nedan:

Informationen i artikeln ovan gäller Nordic Choice Club men är du nyfiken på det internationella programmet Choice Privileges kan du läsa mer här:

Få ännu fler gratisnätter

Utöver bonusen från Nordic Choice Club kan du få ytterligare fördelar genom att boka hotellrummet via Hotels.com. Här får du var 10:e natt gratis för varje bokning du gör. Detta erbjudanden kan (och bör) alltså kombineras med erbjudanden från Nordic Choice Club.

Gå till bonusprogrammets hemsida

Partnerföretag

Namn Tjäna Spendera Rabatt

Hyrbil

Namn Tjäna Spendera Rabatt
Avis
Hertz

Övriga partnerföretag

Namn Tjäna Spendera Rabatt
Comfort Hotel
Quality Hotel
Clarion Hotel
Hotel Christiania Teater
The Thief
Avalon Hotel
Copperhill Mountain Lodge
Hotel No 13
Farris Bad
Son Spa
Yasuragi
Nordic Light Hotel
Norefjell Ski & Spa
Nordic C Hotel
Holmsbu Hotel & Spa
SKT. PETRI
Strömstad Spa
Stenungsbaden Yacht Club
Selma Spa+
At Six
Hotel F6
Sokos Hotels
Fritidsresor
Nordic Choice Club MasterCard
Bookmark the permalink.

2 Responses to Nordic Choice Club / Choice Privileges

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *