Visa (kontokort)

Visa är inte ett kreditkort utan ett kontokort. Pengarna du spenderar med ditt Visa-kort dras direkt från ditt konto. Du kan alltså därmed inte spendera mer än vad du har på kontot.

Visa är också förmodligen det mest accepterade kortet över hela världen. Det går att handla för kortet och ta ut pengar med Visa över i princip hela världen. Visa-kort är generellt sett också billigare än kreditkort också.

För bankerna är inte Visa-kort lika lönsamma som kreditkort och man får därför sällan bonuspoäng för köp med Visa-kort. Det finns dock undantag, Skandiabanken ger 5 Eurobonus-poäng per 100 kr du handlar på kortet. Därtill finns det Visa-kort från dagligvaruhandeln där man får bonuspoäng som man kan använda för att köpa varor hos dem.

Kreditkort

Marginalen Gold

Marginalen Gold Marginalen Gold är ett kreditkort från Marginalen Bank som inte ger bonuspoäng men som ger en lång rad smidiga fördelar som tex hjälp med låssmed, avbeställningsskydd vid resa, prisgaranti och allriskförsäkring.

195 kr / år

Ansök nu

Hemköp Visa-kort med bonus

Hemköp Visa-kort med bonus Hemköps Visa-kort ger inte bara upp till 2% bonus på Hemköp utan också 0.5% på alla andra inköp du gör med kortet.

130 kr / år

Ansök nu

Skandiabanken VISA med EuroBonus

Skandiabanken VISA med EuroBonus Skandiabankens VISA-kort är det enda VISA-kort (såvitt vi känner till) som ger Eurobonus-poäng vid inköp. Du får 5 Eurobonus-poäng för varje 100 kr du köper för. Kortet har ingen kredit. Notera att samarbetet mellan Skandiabanken och Eurobonus upphör 31:a mars 2017 och därmed kommer möjligheten att tjäna Eurobonus med Skandiabanken VISA inte längre att finnas.

240 kr / år

Ansök nu

Ikano Visa-kort

Ikano Visa-kort Detta är ett generiskt Visa-kort med kredit, att använda för att tjäna fördelar i vardagen. Du får 5% rabatt på alla restaurangbesök, 1% rabatt på drivmedel och månadsrabatt i en utvald butiksbransch varje månad!

Ingen årsavgift!

Ansök nu

OK Q8 Visa-kort

OK Q8 Visa-kort OK Q8:s Visa-kort kan du använda som ett helt vanligt Visa-kort. Det har dock fördelen med att det ger bonus (0.3%) på ALLA köp du gör med Visa-kortet även utanför OK Q8. Denna bonus kan du använda för att tanka för etc.

Ingen årsavgift!

Ansök nu

British Airways Visa

British Airways Visa British Airways Visa-kort låter dig samla poäng, eller Avios som de kallar dem, på alla flygningar. Du får 2 Avios på varje 10 kr du spenderar med kreditkortet hos British Airways, och 1 Avios på varje 20 kr som spenderas utanför flygbolaget. I kreditkortet ingår även en reseförsäkring med avbeställningsskydd.

395 kr / år

Ansök nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *