MasterCard med Eurobonus

Ett av de mer populära programmen för MasterCard i Sverige är att ha ett MasterCard kopplat till SAS Eurobonus. På så sätt kan man tjäna Eurobonus-poäng varje gång man köper något.

Hur skaffar man MasterCard med Eurobonus?

Här är ett ansökningsformulär hos SEB där man kan ansöka om MasterCard med Eurobonus.

Hur kan man använda MasterCard Eurobonus för att samla poäng?

Det lönar sig ganska snabbt att använda ett MasterCard Eurobonus. Vi kan ta ett exempel på hur man bäst kan utnyttja kortet. Säg att du före enkelhetens skull brukar ha 10 000 kr kvar av din lön när alla dina räkningar är betalda samt att du har ett MasterCard Eurobonus med kreditgräns på 10 000 kr.

De flesta gör sina inköp under månaden genom att man använder sitt Visa-kort låta sina 10 000 kr gå ner mot 0 kr i slutet av månaden. Om du istället använder ditt MasterCard varje månad kan du dels låta dina 10 000 kr ligga kvar på banken i en månad till och på så sätt tjäna ränta. Du använder MasterCardet för 10 000 kr och tjänar på samma tid 1 000 Eurobonuspoäng.

I slutet på månaden använder du sedan dina 10 000 kr på banken för att betala räkningen på 10 000 kr. Du behöver då inte betala någon ränta på pengarna (MasterCard är räntefritt en månad), men du har tjänat cirka 30 kr i ränta. På ett år har du alltså cirka 12 000 Eurobonus-poäng och tjänar 360 kr extra i ränta (vilket täcker årsavgiften). Läs dock gärna om riskerna med kreditkort.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med MasterCard Eurobonus jämfört med tex Diners Club Eurobonus är att årsavgiften är lägre samt att kortet accepteras i princip överallt. Nackdelen är att jämfört med Diners Club får du färre Eurobonus-poäng per krona samt att kreditgränsen är lägre. Det sistnämnda kanske också kan ses som en fördel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *